Trener Slobode pred duel sa Plemićima

Jagodić: Zrinjski je slabiji u odnosu na meč u generalci

Samir Mlaćo

Jedan od derbi susreta 5. kola Premijer lige BiH igra se u nedjelju na Tušnju između Slobode i Zrinjskog.

 Sloboda je u prošlom kolu slavila nad Vitezom (0:1), te tako postigla prvi pogodak ove sezone.

Svakako da dobra igra iz Viteza raduje Vladu Jagodića, šef struke Tuzlaca, koji je za Sloboda TV govorio o očekivanjima od duela sa aktuelnim prvakom BiH.

"Realno poslije lošeg rezultatskog otvaranje sezone i ova četiri boda treba da nam psihiloško stanje bude potpuno stabilno. Igrači su sada svjesni da mi imamo kvalitet, te da smo mi u ovom trenutku tehnički, a pogotovo taktički, te iz trenerskog ugla komunikativniji u igri. To nam sigurno daje pečat da smo jači nego prošle godine i napravili smo jednu pozitivu koja bi trebala da protiv dvostrukog prvaka dođe do izražaja", kazao je Jagodić.

"Moramo biti optimisti i imamo materijala za takvo nešto. U generalci smo igrali protiv Zrinjskog koji je u ovom trenutku možda za nijasnu slabije pokriven nego tada. Od tada smo im otišla tri igrača i niko nam ne može zamjeriti ako kažem da ćemo sve učiniti da ovu utakmicu dobijemo. Ja sam igračima odmah poslije Viteza rekao da nemamo vremena za uživanje i da nam dolazi prvak, te to ne može biti veći izazov za igrače i mene trenera pobjeda nad prvakom. Mislim da je došlo vrijeme da budemo maksimalni optimisti i da je ova ekipa potpuno sazrila", dodao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šefa struke Slobode istakao je da će Lazevski ući u kombinaciju za ekipu, dok Husić radi sa ekipom bez duel igre. Najveći problem za Slobodu predstavlja neigranje Sulejmana Krpića koji je protiv Radnika zaradio crveni karton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.