Napadač Bayerna kritikovao čelnike kluba

Lewandowski: Na pripremama nismo trenirali

D. Rakanović

Napadač Bayern Minhena Robert Lewandowski kritikovao je odluku čelnika kluba da u predsezonu igraju prijateljske utakmice po Aziji. 

Bayern tokom pripremnog perioda bilježio je loše rezultate. Doživio je poraze od Napolija, Liverpoola, Intera i Milana. Poljak smatra da se ekipa zbog se nije adekvatno pripremila za sezonu. 

"Nismo imali uopšte vremena za trening na pripremama, imali smo puno putovanja i prijateljskih utakmica, to nikada ne pomaže. Sada imamo malo vremena slijedeće sedmice da pokušamo nadoknaditi ono što nismo napravili u pripremnom periodu", rekao je Lewandowski za Bild.

Bayern je u prvom kolu Bundeslige savladao Bayer sa 3:1, dok je nešto ranije osvojio njemački Superkup savladavši Dorussiju Dortmund nakon penala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.