Foto: EPA

ATP lista

Ostvario ranking karijere: Džumhur na pragu Top 50

Edmir Škorić

Na najnovijoj ATP listi Damir Džumhur se nalazi na 56. mjestu i to mu je ujedno ranking karijere.

Džumhur igra vrhunski tenis već neko vrijeme, a u Winston-Salemu je dogurao do finala ATP turnira. Finale u Sjevernoj Karolini prvo mu je veće u karijeri, no nažalost nije uspio da savlada Bautistu-Aguta.

Ipak, dolaskom u finale Damir je napredovao 11 mjesta na ATP listi i sada je 56., a da je osvojio turnir vjerovatno bi po prvi put ušao u Top 50, što je njegova lična želja, kao i želja svih onih koji prate "bijeli sport" u našoj zemlji.

Rafael Nadal je ostao na vrhu sa 7645 bodova, dok je drugi Anfy Murray sa 7150 bodova. Slijedi Roger Federer, pa njegov zemljak Stan Wawrinka, Novak Đoković, a u Top 10 su još Alexander Zverev, Marin Čilić, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov i Kei Nishikori. 

Kada je riječ o bh. teniserima, Mirza Bašić je ostao na 169. mjestu, dok je Aldin Šetkić sa 180. došao na 179. mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.