EPA

Želi da ostavi svoj trag

Curry: Ne želim da se poredim sa legendama NBA

Eldar Ganibegović

Stephen Curry je u proteklim godinama izrastao u jednog od najboljih igrača NBA lige, međutim tvrdi da ne pokušava da se poredi sa bivšim legendama najjače lige na svijetu. 

Zvijezda Golden Statea, kako kaže želi da ostavi svoj trag u NBA ligi.

"Mlade generacije koje sada prate ligu nisu gledae Jordana. Neki čak ne znaju kako je Kobe izgledao na terenu. Sada je moje vrijeme, pokušavam igrati najbolje što mogu dok sam tu. Trudim se biti inspiracija klincima koji žele da budu kao ja kada odrastu", rekao je Curry, nako čega je dodao:

"Stvarno ne znam kako navijači gledaju na mene. Mislim da se oni poistovjećuju sa mnom zbog mog načina igre. Ne skačem visoko iznad obruča. Svaki igrač voli da šutira, pogotovo sa velike distance. Svi mogu uočiti koliko se zabavljam dok igram. Volim da igram sa osmijehom i tako pokazujem ljubav prema igri."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.