Loša sezona iz Thomasa Dolla

Doll napustio Borussiu Dortmund

M. Maksimović

Borussia iz Dortmunda je proteklu sezonu završila tek na 13. mjestu što je jedan od najlošijih plasmana ovog kluba u posljednjih  20 godina. Naravno da je ceh za to platio trener Thomas Doll...

Čelnici Borussie su u ponedeljak razgovarali sa Dollom nakon čega su prihvatili njegovu ostavku. Kao mogući nasljednik Dolla se spominje Jürgen Klopp. Klopp je svoju karijeru gradio po niželigaškim klubovima, a vrijedi spomenuti njegov angažman u Eintrachtu iz Frankfurta. 

U ovoj sezoni Borussia je upisala 14 poraza uz 10 pobjeda i 10 remija, ali su žuto-crni sezonu popravili plasmanom u finale Kupa, gdje su poraženi od Bayerna. S obzirom da je Bayern prvaka, Borussia će naredne sezone nastupiti u Kupu UEFA. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.