Svaki gol posveti ocu

Kessie otkrio tužan razlog zbog kojeg salutira nakon gola

Veznjak Milana Franck Kessie već je postigao dva pogotka u Seriji A u uvodnih pet kola, što su ujedno i njegovi prvi golovi u dresu Rossonera od dolaska iz Atalante.

Kako je Kessie posebno zanimljiv kao novajlija u crveno-crnom dresu, svi su primijetili da svoj svaki pogodak proslavlja na isti način - salutiranjem.

Kessie je to radio i dok je zabijao za Atalantu, a nakon utakmice protiv SPAL-a u kojoj je pogodio iz penala, novinari su ga upitali zašto to radi. Dobili su iskren, ali i tužan odgovor.

"Moj otac je bio fudbaler, a onda se priključio vojsci. Nažalost, brzo nakon toga je preminuo je od bolesti, kada mi je bilo samo 11 godina. Mnogo sam ga volio, stalno mi je u mislima i golove proslavljam vojničkim pozdravom u njegovu čast. Svaki gol posvećujem njemu", priznao je Kessie.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.