Foto: EPA

Rivali pomažu Kataloncima

Najbolji strijelci Barce: Messi i protivnički igrači

Sinoć je Barcelona u šestom kolu La Lige gostovala u Gironi. Katalanci su uspjeli savladati Gironu rezultatom 0:3, a zanimljivo je da su čak dva gola Barce postigli fudbaleri domaće ekipe.

Naime, Barcelona je do vodstva od 0:2 stigla nakon autoglova fudbalera Girone. Prvo je Aday u 17. minuti pospremio loptu u svoju mrežu, da bi isto u 48. učinio Gorka Iraizoz. Treći gol Barce postigao je Luis Suarez nakon sjajne asistencije Sergija Roberta.

I prvi gol Barce u novoj sezoni La Lige bio je djelo protivničkog igrača. Kada su Katalonci u prvom kolu španskog prvenstva ugostili Betis, fudbaler gostiju Alin Tosca je pogodio vlastitu mrežu i donio Barci prednost od 1:0.

Nije iznenađenje da je, u dosadašnjem toku lige, Lionel Messi prvi strijelac Barce sa devet postignutih golova, ali je interesantno da su protivnički igrači "drugi strijelac" ekipe. Naime, Barcini protivnici su već postigli tri autogola u sudaru s katalonskim velikanom, dok su, u ekipi Blaugrane, najbliži Messijevi pratioci Luis i Denis Suarez, te Paulinho sa po dva postignuta gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.