Foto: EPA

Hoće li je odbiti?

Xabi Alonso postaje trener, već je dobio ponudu

Umirovljeni španski fudbaler Xabi Alonso uskoro će uploviti u trenerske vode. 

35-godišnji Alonso je na kraju prošle sezone odlučio 'okačiti kopačke o klin', međutim odmor u mirovini neće trajati dugo, jer je čvrsto odlučio da uskoči u trenersko odijelo. 

"Poslije 17 godina fudbalske krijere, odlučio sam da napravim novi korak. Postat ću trener", obavijestio je Alonso svoje obožavatelje na Instagramu. 

U ovom trenutku nije poznato u kojem klubu će Alonso započeti svoju trenersku priču, no o tome se već uveliko špekuliše u inostranim medijima. Navodno je dobio ponudu Bayerna da postane pomoćnik Carla Ancelottija.

Alonso je pored Bayerna u svojoj bogatoj karijeri igrao još za Real Sociedad, Liverpool i Real Madrid. Za reprezentaciju Španije je odigrao 114 utakmica. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.