Vratio se u bivši klub

Diego Costa i zvanično u Atleticu

Dok su se sinoć igrale utakmice Lige prvaka, objavljena je i zvanična potvrda da je Diego Costa novi/stari fudbaler Atletico Madrida. 

O Costi i Atletico Madridu se pričalo dugo vremena, a cijela saga dobila je epilog tek nakon završetka prelaznog roka. 

Costa je pravio velike probleme Chelseaju, ali i Chelsea njemu. Plavci mu nisu dali da igra, a on nije htio nigdje drugo preći nego u Atletico. Problem je bio jedino što Atletico nije mogao dovesti igrača tokom ljetnog prelaznog roka zbog FIFA-ine zabrane, ali na kraju je Costa pristao da sačeka nekoliko mjeseci prije nego što ponovo debituje za Jorgandžije. 

Podsjetimo, zbog FIFA-ine zabrane Atletico zvanično može predstaviti novo pojačanje tek 1. januara naredne godine što znači da će Costa sjediti na tribinama tri mjeseca. 

Brazilski napadač sa španskim pasošem je iz Atletica otišao 2014. godine i to nakon što je sa ovim klubom osvojio La Ligu te igrao finale Lige prvaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.