Pojasnio vraćanje golmana u ekipu

Salihamidžić: Starke je tu za ne daj Bože

Sportski direktor Bayern Munchena Hasan Salihamidžić je u razgovoru za njemačke medije pojasnio zbog čega se u ekipu vratio iskusni Tom Starke (36), koji je ovog ljeta završio karijeru.

Nakon povrede Manuela Neuera, Bayern je spao na dvojicu golmana, Ulreicha i Fruhtla, a bivši bh. reprezentativac je izjavio da Starke nije vraćen kako bi branio, već kako bi bio alternativa njima dvojici.

"Moramo biti spremni na sve. Starke će biti treći golman i tu je za svaki slučaj. Upast će na klupu ukoliko se, ne daj Bože, nešto desi Ulreichu ili mladom Fruhtlu", obrazložio je Salihamidžić.

U odsustvu Manuela Neuera, prvi golman Bayerna će biti Sven Ulreich, uprkos tome što je pružio veoma lošu partiju protiv Wolfsburga (2:2). Ovo je potvrdio i trener Carlo Ancelotti, koji ga je javno zaštitio od kritika nakon pomenutog susreta.

Podsjetimo, Manuel Neuer je prije desetak dana obnovio povredu stopala, a u međuvremenu je i operisan. Povratak na teren nije predviđen prije januara naredne godine, a za to vrijeme će Bayern biti primoran na 'plan B' sa Ulreichom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.