Očitovali se iz Sloge

Alić se uključuje u rješavanje spora Sloge i JU GS "Tušanj"

U Simin Hanu ne odustaju od namjere da Sloga u budućnosti svoje domaće utakmice igra na Tušnju. 

Nakon što su sredinom ljeta iz JU Gradski stadion Tušanj uputili odbijenicu ovom federalnom prvoligašu, u Simin Hanu čine sve kako bi se spor između dvije strane riješio u interesu svih građana Tuzle.

Članovi Savjeta Mjesne zajednice Simin Han iz Tuzlanske alternative su održali sastanak sa predsjednikom ove stranke Mensurom Alićem i zatražili da se uključi u rješavanje spora nastalog oko dozvole da Sloga svoje domaće utakmice igra na Tušnju. 

"Tuzlanska alternativa kao pobjednička stranka na prošlogodišnjim izborima u Simin Hanu, smatramo da ima odgovornost prema građanima koji tu žive i samoj Slogi. Poznavajući predsjednika gospodina Alića, očekujemo da će se uključiti u ovu problematiku zajedno sa drugima u Gradskoj upravi i iznaći najbolje rješenje", saopštili su iz Sloge za SportSport.ba. 

Podsjetimo, iz JU Gradski stadion Tušanj su ranije odbijenicu obrazložili "da je prema odluci o osnivanju ova Ustanova dužna obezbijediti sve neophodne uslove za trenažni proces i odigravanje utakmica FK Sloboda, zbog čega nijedan drugi klub ne može trenirati i nastupati na stadionu Tušanj".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.