NLB vijesti

Zvezda dovela bivšeg NBA igrača

Crvena Zvezda je nastavila da pojačava svoje redove dovođenjem američkog centra Dwaynea Jonesa. Bivši student St.Joseph Univerziteta igra na poziciji centra, a snalazi se i na poziciji krilnog centra.

Jones ima iskustvo igranja i u NBA momčadima Bostona, Clevelanda i Charlottea za koje je igrao povremeno, dok je bio član rostera i Minnesote i Orlanda, ali nije upisao ni minut u dresovima ova dva kluba.

Početkom prošle sezone je stigao u Efes Pilsen, ali je odigrao samo dvije utakmice u Euroligi, pa se odlučio na povratak u SAD, gdje je igrao u D-League za Idaho Stampede i Austin Torose. U ovim klubovima je igrao vrlo dobro. U oba kluba je imao dvocifreni prosjek poena i skokova.

Pred početak ove sezone bio je u kampu San Antonio Spursa i odigrao tri utakmice predsezone u kojima je imao prosjek 1,7 poena i 1,7 skokova po utakmici, što nije zadovoljilo struku Spursa i napustio je kamp.

Crvena Zvezda bi u njemu trebala dobiti igrača koji će pojačati konkurenciju u reketu, ali ne treba očekivati čuda od igrača koji je većinu svoje karijere proveo na klupama mnogih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.