Foto: EPA

Tvrde italijanski mediji

Sarajlija pregovara sa Milanom

Iako se pod novim kineskim vlasnicima očekivao povratak Milana u sami vrh Serie A, rezultati koje su Rossoneri ostvarili u uvodnih sedam kola nisu obećavajući. Milan se nalazi na sedmoj poziciji sa već devet bodova manje od vodećeg Napolija, te sedam od Juventusa i Intera, četiri od Lazija...

Iz tog razloga pritisak na Vincenza Montellu je sve veći. Navijači su izgubili nadu da ovaj trener može vratiti Milan na staze stare slave i zato mu žele što prije vidjeti leđa, a u ovom trenutku kao njegovi potencijalni nasljednici spominju se Carlo Ancelotti, Antonio Conte, ali i - Vladimir Petković.

Sarajlija koji vodi nogometnu reprezentaciju Švicarske je već imao priliku raditi u Italiji. U periodu od 2012. do 2014. godine je ostavio dobar utisak vodeći Lazio, a navodno je sa sportskim direktorom Milana Massimilianom Mirabellijem već razgovarao o mogućnosti da naljeto preuzme Rossonere. 

U ovom trenutku Petković je fokusiran isključivo na Švicarsku s kojom želi završiti započeti posao. Iako je u kvalifikacijama ostvario devet uzastopnih pobjeda, porazom od Portugala u Lisabonu je izgubio šanse da se direktno plasira na Svjetsko prvenstvo i kartu za Rusiju će tražiti kroz baraž. 

Petković je u Švicarskoj inače od 1987. godine kada je kao fudbaler zamijenio Sarajevo sa tamošnjim Churom. Nakon što je 'okačio kopačke o klin', posvetio se trenerskom poslu i poslije mukotrpnog rada izborio se za mjesto pod suncem. Prije nego što je preuzeo reprezentaciju, imao je priliku voditi Lazio, Sion, Young Boys, Samsunspor, Lugano, Bellinzonu... 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.