Bez pobjednika u Gabeli

Četiri gola u remiju GOŠK-a i Mladosti

Midhat Šljivak

GOŠK i Mladost remizirali su 2:2 u susretu 11. kola Premijer lige BiH.

Iako se većim dijelom ovog susreta igrao dosadan i poprilično slab fudbal, na kraju su postignuta četiri pogotka i gotovo sve šanse za gol su iskorištene.

Više od pola sata igre nije donijelo ništa, a zatim je GOŠK krenuo nešto ozbiljnije prema protivničkom golu. Ramić je imao dva pokušaja prema Veliću koji brani njegove udarce, ali je u 37. minuti domaći tim poveo. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Bošnjak za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku do 62. minute uzbuđenja nije bilo. Gosti su uspjeli da iz prve šanse dođu do izjednačenja, a strijelac za 1:1 bio je Dilaver.

Kratko je radost gostiju trajala. Tri minute kasnije Rijad Kobiljar lijepim golom donosi novo vodstvo domaćim od 2:1.

Međutim, Mladost je u 78. minuti ponovo poravnala rezultat. Rezervista Karahmet je iskoristio dobru šansu u kojoj se našao i pogodio je za 2:2 u 78. minuti.

Do kraja meča još nekoliko dobrih šansi na obje strane. Ipak, rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

GOŠK - Mladost 2:2 (Bošnjak 37'p, Kobiljar 65' / Dilaver 62', Karahmet 78')

GOŠK: Kozić, Čolić, Bošnjak, Radeljić, Đajić, Zolj, Ramić, Deak, Vego, Kobiljar, Sušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Benović, Arežina, Lazić, Šećerović, Regoje, Vazda, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.