ATP lista

Džumhur pao za jedno mjesto, veliki nazadak Bašića

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zauzima 38. mjesto na najnovijoj ATP listi.

Džumhur je u odnosu na prošlosedmičnu listu pao za jedno mjesto i sada je 38. igrač svijeta sa 1181 bodom.

Aldin Šetkić je ostvario ranking karijere, pošto je napredovao za pet mjesta i trenutno je na 165. sa 321 bodom, dok je Mirza Bašić nazadovao čak 24 pozicije i pao je na 209. mjesto sa 247 bodova. Tomislav Brkić je 258 na listi sa 197 bodova.

Rafael Nadal ostaje prvi, drugi i dalje Roger Federer, a treći Andy Murray. Marin Čilić je sa petog stigao na četvrto mjesto, dok je s četvrtog na peto mjesto pao Alexander Zverev. 

U  Top 10 je bilo još promjena, pošto je Dominic Thiem zamijenio mjesto sa Novakom Đokovićem, pa je sada šesti, a Grgior Dimitrov je umjesto Stana Wawrinke zasjeo na osmo mjesto. Top 10 zaključuje Belgijanac David Goffin.

Najveći pad u Top 100 imao je Francuz Gilles Simon, koji je pao za 24 mjesta i trenutno je 71. igrač svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.