Premijer liga, 12. kolo

Greška Tirića ostavila Vitez bez tri boda

Midhat Šljivak

Fudbaleri Viteza i Mladosti remizirali su (2:2) u susretu 12. kola Premijer lige BiH.

Oba tima su dosta ofanzivno ušla u meč, a velike šanse je propustio domaći tim preko Zukića i Peke. Ipak, obojici je sjajne pokušaje skinuo golman Mladosti Velić zaista odličnim intervencijama.

Potom je uslijedio period mirne utakmice. Vitez je bio konkretniji, ali u 35. minuti meča gosti dolaze do vodstva. Pogodio je Abid Mujagić za prednost od 0:1.

Do kraja prvog poluvremena Vitez je pokušao još jednom preko Zukića. Ipak, nisu uspjeli doći do gola i na odmor se otišlo vodstvom tima iz Doboj Kaknja od 0:1.

Vitez u tim trenucima nije uspijevao da stvoru šansu za gol pred golom Mladosti koja je u 60. minuti mogla doći i do drugog gola. Imali su tri jako dobre šanse u samo desetak sekundi, pogodili su i stativu, ali je promjene rezultata nije bilo.

Ipak, u 70. minuti pritisak domaćeg tima se isplatio. Lijepu akciji i asistenciju Karića u pogodak pretvara Seid Zukić za izjednačenje rezultata na 1:1. 

Samo četiri minute kasnije Vitez stiže do preokreta. Prekrasan pogodak postigao je rezervista Bojo za prednost domaćih od 2:1.

Gosti su do boda došli u 86. minuti. Poigravanje golmana Tirića kaznio je Isaković za konačnih 2:2.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Vitez - Mladost 2:2 (Zukić 70', Bojo 74' / Mujagić 35', Isaković 86')

VITEZ: Tirić, Brekalo, Tipurić, Stanić, Zukić, Karić, Đerić, Šantić, Novak, Peko, Vuković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Arežina, Lazić, Šećerović, Hiroš, Regoje, Karahmet, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.