Nikola Jokić bez poena

Denver slavio na krilima Millsapa, Oklahoma poražena

Eldar Ganibegović

Denver Nuggetsi su na svom parketu upisali pobjedu protiv Sacramento Kingsa rezultatom 96:79.

Bolji početak utakmice za Kingse, koji su u prvoj dionici imali prednost od pola koša, 18:17.

Druga četvrtina je u potpunosti pripala Nuggetsima, pa su tako na odmor otišli sa prednošću od osam poena, 34:42.

Nastavio je Jokićev Denver u drugom dijelu utakmice tamo gdje je stao u prvom poluvremenu. U trećoj četvrtini su slavili sa 18:24. 

Sacramento se nije uspio vratiti u utakmicu, pa su tako upisali poraz rezultatom 79:96.

Denver su do pobjede predvodili Paul Millsap sa 18 poena i devet skokova i Kenneth Faried sa 18 poena i osam skokova. Nikola Jokić je utakmicu završio bez poena, ali skupio je devet skokova i sedam asistencija.

Utah Jazz je napravila iznenađenja i stigla do pobjede nad Oklahomom sa 96:87. Najbolji u redovima Jazza je bio Joe Ingles sa 19 poena, a podršku je imao od Rudy Goberta koji je imao 16 poena i 13 skokova, dok je na drugoj strani Carmelo Anthony utakmicu završio sa 26 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.