Calsberg Snooker Liga BiH

Ove godine preko 100 igrača na 15 stolova širom zemlje

Carslberg Snooker liga BiH nije slučajno dobila epitet najmnogobrojnije snooker lige u jugoistočnoj Europi. Preko 100 licenciranih igrača iz BiH će se i ove godine boriti za naslov prvaka. 

Kao i prethodnih sezona nagradni fond iznosi 5.000 KM i bit će raspoređen na trojicu najboljih igrača te vlasnika najvećeg breaka.

Nova sezona Calsberg Snooker lige nakon ljetne pauze ponovo će početi u novembru. Dva kluba iz Sarajeva, dva iz Tuzle, jedan iz Bugojna te jedan iz Kiseljaka na ukupno 15 snooker stolova će i u ovoj sezoni ugostiti najbolje snooker igrače u našoj zemlji.

Nakon zaslužene ljetne pauze igrači će ukrstiti štapove te u standardnoj borbi od šest redovnih kola i dva kola Mastersa doći do prestižne titule najboljeg igrača u BiH. 

U novoj sezoni snooker takmičenja Snooker klub Mercur iz Sarajeva pridružit će se takmičenjima Snooker Organizacije BiH te će sa najtrofejnijim igračem ovog sporta u BIH i četverostrukim državnim prvakom Kenanom Terzićem pokušati stići do titule.

Također, svim ljubiteljima snookera u Tuzli svoja vrata otvorio je novi/stari snooker klub Click koji se sada nalazi u samom centru grada u znatno većoj kvadraturi sa ukupno dva profesionalna snooker stola.

"Snooker je sport sa najvećom ekspanzijom na svijetu te ni mi u Bosni i Hercegovini ne možemo zaobići taj trend. U našoj zemlji se otvara sve veći broj snooker klubovam, sada sigurno imamo preko 20 snooker stolova montiranih širom BiH. 

Carlsberg Snooker liga BiH u mnogome je pomogla promociji ovog sporta te smo prošle godine i zvanično dobili epitet najveće lige u jugoistočnoj Europi te pohvale od samog predsjednika WPBSA g. Jasona Fergusona. 

Ono što će sigurno biti šlag na torti u predstojećoj sezoni jeste neizbježan susret između Kenana Terzića, četverostrukog državnog prvaka i Marija-Želje Miloševića mladog i perspektivnog dvostrukog državnog prvaka. 

Još mnoštvo kvalitetnih igrača, kao što su Zlatan Fuka iz Bugojna, sjajni Mirza Vuković iz Tuzle, Azur Ibrić iz Srebrenika, Ivan Kristić i Nedžad Emšo iz Kiseljaka, Faris Vučkić i Rijad Šišić iz Sarajeva garantuju da će svi posjetioci snooker klubova uživati u majstorijama ovih virtuoza.

Ove godine nažalost nećemo gledati sjajnog Sanjina Lemezovića iz Tuzle, trećeplasiranog igrača u prethodne dvije sezone zbog privatnih obaveza. 

Zahvaljujemo se Carlsberg BiH grupaciji što nam i ove godine ukazala povjerenje i omogućila nastavak snooker bajke." riječi su Zijada Redžića, predsjednika Snooker Organizacije BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.