Nova pobjeda Trail Blazersa

Portland slavio protiv New Orleansa, Nurkić ubacio 12 poena

Portland Trail Blazersi slavili su pobjedu na domaćem parketu protiv New Orleans Pelicansa sa 103:93. 

Bio je ovo veoma zanimljiv meč u kojem smo vidjeli tri potpuno različite i jednu izjednačenu četvrtinu. 

Prva dionica pripala je domaćima koji su bili bolji sa 29:19, ali su gosti preokrenuli u drugoj koju su dobili sa 29:18 i na odmor su otišli sa prednošću od pola koša. 

Treća četvrtina donijela je nešto izjednačeniju košarku, a i tu su se gosti bolje snašli pa su slavili sa 25:24. Ipak, na kraju je odlučilo posljednjih 12 minuta košarke i mnogo bolja partija Portlanda. Domaći su posljednji period riješili u svoju korist rezultatom 32:20 te su na taj način uspjeli da upišu pobjedu. 

Bio im je ovo treći trijumf iz četiri meča ove sezone, a do njega ih je vodio CJ McCollum sa 23 poena. Damian Lillard i Even Turner imali su po 13 ubačaja, dok su Ed Davis i Jusuf Nurkić dodali po 12. Bh. centar je osim 12 poena upisao i sedam skokova za 20 minuta provedenih na parketu. 

Kod Pelicansa DeMarcus Cousins je imao svoju noć i postigao je 39 poena čemu je dodao i 13 skokova, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu za pobjedu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.