Bundesliga, 10. kolo

Apotekari teško do boda

Edmir Škorić

Deseto kolo Bundeslige najavili su igrači Bayera i dortmundske Borussije koji su remizirali večeras u Leverkusenu rezultatom 1:1.

Iako je Bayer bio favorit, na kraju su teško došli do jednog boda. Gosti iz Dortmunda kao ekipa iz sredine terena susret su odigrali bez puno pritiska, a takva situacija njima je više odgovarala.

Sedma minuta se igrala kada su igrači u žutim dresovima došli do vodstva. Akcija po lijevoj strani, lopta dolazi do napadača Nelsona Valdeza koji centrira u srce šesnaesterca ravno na glavu Lucasa Barriosa. Barrios je nadskočio iskusnog Hyypiu i zatresao mrežu Adlera.

Apotekari su se mučili sve do 65. minute a onda je kapiten domaćih Manuel Friedrich nadskočio srpskog reprezentativca Nevena Subotića i glavom matirao do tada odličnog Weidenfellera. Rezultat se do kraja nije mijenjao, i domaći su ostali vodeći nakon deset kola sa bodom ispred HSV-a i Schalkea koji će međusobno odmjeriti snage u nedjelju.

Bayer Leverkusen - B. Dortmund (0:1) 1:1
(Friedrich 65'/ Barrios 8')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.