Izmirili dugovanja

Ukinuta suspenzija KK Bosna Royal

Endin Čaušević

KK Bosna Royal suspendovan je jučer zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

Ovu odluku potvrdio je jučer Komesar takmičenja Almir Akšamija, a ona je donesena po članu 67. Propozicija takmičenja do izmirenja finansijskih obaveza. Ipak, Bosna je danas izmirila svoja dugovanja, a Akšamija je za SportSport.ba potvrdio da je suspenzija ukinuta.

"KK Bosna Royal je ispunio svoje finansijske obaveze koje je imao prema Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Nakon toga donesena je odluka o ukidanju suspenzije", rekao je Akšamija.

Studenti su za vikend trebali igrati gradski derbi protiv Sparsa u okviru 4. kola Prvenstva BiH, ali je meč odgođen zbog zgusnutog rasporeda Bosne zajedničkim dogovorom čelnih ljudi ova dva kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.