Na insistiranje Juppa Heynckesa

Teška odluka: Salihamidžić uručio otkaz bivšem saigraču

Sportski direktor Bayern Munchena i bivši bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić je jučer dobio vjerovatno najteži zadatak otkako je na ovoj poziciji u bavarskom klubu.

Salihamidžić je morao uručiti otkaz dosadašnjem pomoćnom treneru Willyju Sagnolu, koji se na Allianz Areni zadržao samo četiri mjeseca i to iz razloga što je tako želio trener Jupp Heynckes.

"Ovo je bila teška odluka, ali novi trener Jupp Heynckes je želio svoje ljude od povjerenja u stručnom štabu. Nismo imali izbora i morali smo se rastati od Sagnola, kojem želim svu sreću u životu i karijeri. Teško mi je bilo saopštiti Sagnolu ovu vijest, ali tako je. Obojica smo profesionalci, to je posao", rekao je Salihamidžić u izjavi za njemačke medije.

Willy Sagnol je legendarni fudbaler Bayerna koji je bio pomoćnik Carla Ancelottija, a nedavno je vodio i jednu utakmicu kao glavni trener (Hertha, 2:2). Dolaskom Heynckesa, Sagnol je ostao bez posla i na njegovo mjesto će uskoro stići novi pomoćni trener, kojeg u Bayernu sigurno već znaju iako ga još nisu zvanično predstavili.

Hasan Salihamidžić i Willy Sagnol dugo su bili saigrači i članovi su zlatne generacije Bavaraca koja je 2001. godine osvojila Ligu prvaka. Pored toga, osvojili su još mnogo trofeja u Njemačkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.