Lista strijelaca

Džafić predvodi listu strijelaca

Edmir Škorić

Nakon jedanaest odigranih kola Premijer lige BiH vodeći na listi strijelaca mladi je napadač mostarskog Veleža Adin Džafić sa 8 golova.

Džafić je i nakon 11. kola ostao "topnik lige" sa osam postignutih golova. Gol manje postigli su Karalić i Stajić. Prvi napadač Laktaša, drugi Modriče.

Po pet golova postigli su mladi ofanzivac banjalučkog Borca Nemanja Bilbija, te Darko Spalević (Olimpik), Vidović (Čeik) i Mešanović (FK Željezničar).

Lista najboljih strijelaca:

8 golova - Džafić (Velež)
7 golova - Karalić (Laktaši), Stajić (Modriča)
5 golova - Bilbija (Borac), Spalević (Olimpik), Vidović (Čelik), Mešanović (Željezničar)
4 gola - Zaimović i Čolić (Velež), Škoro (Sarajevo), Vranješ (Borac), Dudić (Travnik), Kušljić (Rudar), Petković (Laktaši)
3 gola - Wagner, Šilić i Varea (Široki Brijeg), Ivanković, Kordić i Žuržinov (Zrinjski), Maksimović (Borac), Zečević (Leotar), Kujundžić (Modriča), Hamzić (Zvijezda).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.