FIFA kažnjava zbog korupcije

Bivši predsjednici tri Saveza dobili doživotne suspenzije

FIFA je danas izrekla najstrožiju moguću kaznu bivšim predsjednicima fudbalskih saveza Venecuele, Nikaragve i Guama.

Rafael Esquivel (Venecuela), Julio Rocha (Nikaragva) i Richard Lai (Guam) do kraja života neće smjeti obavljati bilo kakve funkcije u fudbalu, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou.

FIFA je ovoj trojici odredila doživotnu suspenziju zbog korupcije za vrijeme rukovođenja fudbalskim savezima svojih zemalja.

Esquivel je svojevremeno bio i potpredsjednik COMNEBOL-a (Fudbalska konfederacija Južne Amerike), Rocha je bio činovnik FIFA-e u projektima za razvoj fudbala u Srednjoj Americi, a Lai zvaničnik azijske Konfederacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.