NBA liga

Boston se vratio pobjedama, Atlanta bolja od Knicksa

Eldar Ganibegović

Košarkaši Boston Celticsa su večeras na svom parketu razbili Orlando Magic rezultatom 118:103.

Već u prvom poluvremenu se vidjelo kako Orlando nema šta tražiti u TD Gardenu. Boston je igrao sjajno i nakon prve četvrtine imao plus 14. U drugoj dionici također nije bilo promjena. Samo je jedna ekipa postojala na terenu a to su bili Irving i društvo. Jednostavno su se igrali sa protivnikom i na kraju prvog poluvremena imali 26 poena prednosti, 73:47.

Pitanje pobjednika je već tada bilo riješeno. Nakon odmora ista slika. Boston je svoje vodstvo digao na plus 30, dok su gosti u posljednjoj dionici uspjeli smanjiti rezultat i na kraju izgubiti sa 15 poena razlike. 

Kyrie Irving je opet pružio odličnu partiju u kojoj je postigao 30 poena za svoju ekipu, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Jonathon Simmons s 14 poena.

Atlanta je u svojoj Philips Areni uspjela savladati New York Knickse s 116:104. Nakon prve dionice u kojoj su Knicksi imali 15 poena prednosti, izgledalo je kao da će stići do lagane pobjede, međutim u drugoj četvrtini domaćini spuštaju zaostatak pa se na odmor otišlo rezultatom 59:67.

Nakon odmora puno bolja košarka Atlante. Domaćini prelaze u vodstvo prije početka posljednje četvrtine. U zadnjih 12 minuta su prikazali sjajnu košarku te na kraju slavili sa 12 poena razlike. 

Dennis Schroder je vodio svoju ekipu do pobjede s 25 poena, a u redovima Knicksa dobru partiju je pružio Kristaps Porzingis koji je brojao do 28. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.