Real se zanima za Brazilca

David Luiz na meti Madriđana

Edmir Škorić, foto: EPA

David Luiz je nedavno bio izbačen iz prvog tima Chelseaja i pitanje je kakav je trenutno njegov odnos s trenerom Antonijom Conteom.

Conte je pred derbi s Manchester Unitedom Luiza poslao na tribine, što je odmah pojačalo glasine o mogućem odlasku brazilskog stopera iz Londona, a kojeg svakako želi bivši trener Jose Mourinho u Manchester Unitedu.

Uostalom, Mourinho nije jedini koji će pokušati da dovede pouzdanog stopera. RMC javlja da je madridski Real zainteresovan za Luiza.

Kraljevi spremaju velike promjene u timu, Luiz bi mogao da dođe kao pomoć Sergiju Ramosu u zadnjoj liniji, mada Zinedine Zidane tu još uvijek ima Raphaela Varanea i Nacha Fernandeza.

Daleko je sve ovo od realizacije i sve je u domenu glasina, no navodno će Madriđani već u januaru pokušati da dogovore odštetu za Luiza, koji Conteu ionako više nije toliko potreban.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.