Milan se mučio kod posljednjeplasirane ekipe, ali je uspio da ostvari toliko željenu pobjedu. (Foto: EPA)

Rossonerima samo bod

Gattuso gleda i ne vjeruje: Golman Beneventa u 95. za bod protiv Milana!

Edmir Škorić

Dosta problema imao je Milan u Beneventu, a na kraju svega morao je da se zadovolji samo jednim bodom (2:2).

 

Gattuso je nedavno imenovan za novog trenera Milana i nekadašnji igrač ovog tima jučer je kazao da će meč s Beneventom biti poput finala Lige prvaka. Ponovo je izostao pravi pristup crveno-crnih, ali očigledno je da će trebati malo vremena da Gattuso svoj mentalitet usadi u igru svojih izabranika. No, ovih 2:2 je nova šamarčina za sve navijače crveno-crnih sa San Sira.

U prvom dijelu Milan se dosta mučio, ali uspio je da povede kada je u 38. minuti Bonaventura iskoristio gužvu i neopreznost domaće odbrane, pa je glavom loptu poslao u mrežu.

Ipak, u petoj minuti nastavka Donnarumma je savladan, a savladao ga je Puscas i nekako se činilo da bi domaćin mogao konačno da prekine veliku seriju poraza.

Milanu novo vodstvo donosi sjajni hrvatski napadač Nikola Kalinić na asistenciju danas raspoloženog Bonaventure. U 75. minuti oštar start Romagnolija, koji je dobio drugi žuti karton, da bi u 95. minuti Benevento stigao do prvog boda u sezoni. Golman Brignoli je otišao kod prekida u šesnaesterac Milana i pogodio za nevjerovatnih 2:2.

Gattuso je debitovao bodom, no vjerovatno je i sam bio ubijeđen da će to biti pobjeda. Milan i dalje nije pravi, neprepoznatljiv je i predaleko od plasmana u Evropu naredne sezone. Što se Beneventa tiče, zakovan je za dno, ali ovaj bod će dugo da slavi.


Serija A, 15. kolo:
Benevento - Milan 2:2 (Puscas 50/ Bonaventura 38, Kalinić 57)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.