Sigurno da će sada biti otežan rad mladih nogometaša

Provalna krađa

Vandali nanijeli štetu omladinskom pogonu FK Rudar Kakanj

Samir Mlaćo

Tokom noći sa petka na subotu, 08./09.12.2017. godine desila se provalna krađa u prostorijama Omladinskog pogona FK Rudar Kakanj.

 Provalnici su u prostorije ušli kroz prozor i tom prilikom ukrali određeni broj fudbalskih lopti, te kompresor za vazduh. Ukupna vrijednost ukradene opreme iznosi više od 1000 (hiljadu) KM, a napravljena su i značajna materijalna oštećenja.

"Budući da ovo nije prva provalna krađa u prostorije FK Rudar Kakanj, iz Kluba je izražena zabrinutost, uz nadu i apel da će nadležni policijski organi riješiti ovaj slučaj, odnosno pronaći počinioce i adektavno sankcionisati", saopštili su iz FK Rudar Kakanj.

Rudar iz Kaknja je trenutno član Prve lige Federacije BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.