Trener Čelika nakon poraza od Zrinjskog

"Moja sudbina je u rukama Upravnog odbora kluba"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Vinko Divković je u četiri utakmice na klupi Zeničana upisao četiri poraza, njegov eventualni ostanak ili odlazak s klupe Čelika biće poznat u narednim danima

Nogometaši Čelika porazom su završili prvi dio sezone, Zrinjski je danas bez problema došao do pobjede u Zenici rezultatom 3:1, a crno-crvenima je današnji poraz bio sedmi u nizu što dovoljno govori u kakvoj se krizi nalazi ovaj klub.

Nakon utakmice trener domaće ekipe Vinko Divković kazao je da je zadovoljan pristupom i borbenošću svoje ekipe, ali i da ih je poremetila povreda Mahmutovića, koji je i pogodio mrežu Zrinjskog, a nedugo zatim toga napustio teren zbog povrede. Osvrnuo se i trener Zeničana na svoj status u klubu i eventualni odlazak s klupe Čelika.

"Moram se složiti sa Sliškovićem, pobijedila je bolja ekipa, ne treba tu ništa diskutovati. Danas su moji igrači dali sve od sebe, istina i poremetila nas je i povreda Mahmutovića, on se žalio na povredu i prije utakmice, ali odlučili smo da počne i nažalost vrlo brzo je morao je napustiti teren. Zrinjski je danas dominirao po teškom terenu, rezultat ustvari pokazuje stvarno stanje, nismo iskoristili neke šanse i možemo za time žaliti" ističe Divković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rukovodstvo kluba u narednim danima će odlučiti ostaje li Divković na klupi Čelika

"Moju sudbinu će odlučiti Upravni odbor u narednim danima, mi smo pripremili i transfer listu, koja će biti objavljena u ponedjeljak. Nije do mene, ljudi iz kluba će odlučiti hoću li ostati ili ne. Ne mogu govoriti o imenima igrača koji će napustiti klub, preko vikenda moramo finalizirati neke detalje. Ne znamo ni koji igrači žele samovoljno napustiti klub, imamo treninge još u ponedjeljak i utorak, a onda ide pauza za igrače", kazao je Divković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.