Bordo tim sigurno do tri boda

Lagan trijumf Sarajeva u Vitezu

M. Šljivak

Sarajevo je u 18. kolu Premijer lige lagano savladalo na gostovanju ekipu Viteza sa 3:0. Tim Husrefa Musemića je dominirao po jako teškom terenu i na kraju je bez većih problema došao do tri boda sa kojima su u veoma dobroj poziciji pred drugi dio sezone u društvu najboljih bh. timova koji počinje u februaru i koji će sigurno donijeti dosta uzbuđenja.

Već u šestoj minuti meča gosti su poveli. Rahmanović je uposlio Mersudina Ahmetovića koji pogađa za 0:1.

Nakon gola nastavljeni su napadi Bordo tima koji u 16. minuti stiže i do drugog gola. Bekić je sjajno pogodio sa 20-ak metara za prednost od 0:2.

Mogli su gosti još koji put pogoditi mrežu Viteza. Stvorili su nekoliko dobrih šansi, ali nisu ih iskoristili, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:2 za goste sa Koševa.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja. Igralo se otvoreno na obje strane, određenih pokušaja je bilo, ali su gosti zadovoljni vodstvom lagano održavali rezultat.

Ipak, u 76. minuti gosti dolaze i do trećeg gola. Ponovo je pogodio Ahmetović za sigurnu pobjedu Bordo tima od 0:3.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Vitez - Sarajevo 0:3 (Ahmetović 6', 76', Bekić 16')

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Tipurić, Livaja, Zukić, Karić, Šantić, Novak, Peko, Vuković.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Bekić, Novaković, Mujakić, Stanojević, Adukor, Rahmanović, Velkoski, Sarić i Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.