Novi trofej za Kraljeve. Još jednom je španski velikan pokazao da je pravi magnet za trofeje. Gremio jednostavno nije imao šanse protiv Reala. (Foto: EPA)

Cristiano Ronaldo odlučio meč

Real Madrid je prvak svijeta!

Midhat Šljivak

Real Madrid osvojio je novi naslov prvaka svijeta. U finalu Svjetskog klupskog prvenstva Kraljevi su u Abu Dhabiju savladali prvaka Južne Amerike, brazilski Gremio sa 1:0.

Dominirao je Real tokom svih 90 minuta meča. Bila je očita razlika u kvaliteti između ekipa, ali timu Zinedinea Zidanea je nedostajala završnica.

Sa druge strane i Gremio je znao opasno zaprijetiti, ali su većim dijelom prvog poluvremena bili u podređenom položaju. Međutim, na odmor su uspjeli otići sa nulom (0:0).

U nastavku je Real krenuo žestoko, a u 54. minuti otpor brazilskog tima je slomljen. Cristiano Ronaldo je udaracem sa 30 metara pogodio mrežu protivnika za prednost od 1:0.

Do kraja meča redale su se šanse pred golom Gremija. Pogađali su okvir gola, imali su poništen pogodak, a nekoliko puta je spašavao i Grohe.

Ostalo je do kraja 1:0 za Real Madrid koji je tako ponovo osvojio naslov najboljeg tima svijeta.

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale:

Real Madrid - Gremio 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.