Ide u United?

Adidasov izvor odao veliku tajnu za Mesuta Oezila?

Edmir Škorić

Već neko vrijeme se špekuliše da bi Mesut Oezil mogao da napusti Arsenal, s kojim ne želi da produži ugovor.

Nedavno je Oezil donio pobjedu Arsenalu nad Newcastleom, ali izvjesno je da igra posljednje mečeve u dresu Topnika. Ističe mu na ljeto ugovor, odbija ga produžiti kao i Alexis Sanchez, pa ga klub namjerava u januaru prodati.

Pojavila se vijest da ga hoće Manchester United i bivši trener Jose Mourinho, s kojim je radio u Real Madridu, a sada je i Adidasov izvor otkrio da ovaj sjajni veznjak odlazi na Old Trafford.

Jedan od ljudi iz Adidasa kazao je kako je načuo da je Oezilov prelazak u United praktično gotova stvar i da se očekuje da se to dogodi u januaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oezil se povezuje i sa još nekoliko klubova, no moguće da je dogovoren posao sa Unitedom i Nijemac bi mogao da unese dodatnu kvalitetu u roster Crvenih vragova, koji ne žele odustati od borbe za naslov prvaka iako ima 11 bodova manje od Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti