Foto: EPA

Napušta Borussiju?

Bartra želi nazad u Barcelonu

M. Šljivak

Defanzivac Borussije iz Dortmunda Marc Bartra (27) želi da se vrati u Španiju.

Ovaj 27-godišnji defanzivac se nije snašao najbolje u Njemačkoj nakon dolaska 2016. godine iz Barcelone. Izvjesno je da će on napustiti klub u januaru, a interes za ovog štopera pokazuju timovi iz La Lige.

Međutim, on želi samo u Barcelonu. Bartra nema namjeru igrati za drugi tim osim katalonskog velikana i na sve načine pokušava da se ponovo domogne dresa kluba sa Nou Campa.

Bartra je dijete Barcelone. Prošao je sve omladinske selekcije, a član prvog tima je postao 2012. godine. Borussiju je pojačao u ljeto 2016. godine, ali se nije iskazao kao pravo pojačanje.

Ove sezone je nastupio 20 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.