Bristol poražen ponovo

Prvo Pepovo finale na klupi Cityja

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u finale Carabao Cupa, pošto su u revanšu slavili s 3:2 protiv Bristol Cityja.

City je u prvom meču na Etihadu slavio s 2:1, a večeras je kao veliki favorit slavio s 3:2 protiv Bristola našeg Milana Đurića.

Građani su poveli golom Leroya Sanea u 43. minuti, da bi u četvrtoj minuti nastavka Sergio Aguero 4. golom u samo četiri dana povisio na 2:0.

Uspio je Bristol da preko Packa smanji u 64. minuti, a duboko u nadoknadi Flint je poravnao na 2:2. Imao je domaćin napad možda i za finale, ali je De Bruyne odmah na drugoj strani postavio konačnih 3:2.

Tim Pepa Guardiole će u finalu igrati protiv pobjednika iz meča Arsenal - Chelsea. Podsjećamo da je prvi duel ova dva tima završen bez golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.