Cardiff nije imao šanse protiv Građana

De Bruyneov mangupluk i novi gol Sterlinga odveli City u 1/8 finala

Fudbaleri Manchester Cityja plasirali su se u osminu finala FA Kupa nakon rutinske i očekivane pobjede nad Cardiffom rezultatom 2:0.

Građani su na gostovanju protiv bivšeg engleskog premierligaša poveli u ranoj fazi utakmice, tačnije već u 8. minuti kada je Kevin de Bruyne majstorski pogodio iz slobodnog udarca za 1:0. Svi igrači u živom zidu su skočili, a Belgijanac je prizemnim udarcem u stilu Ronaldinha zabio za rano vodstvo svog tima.

U 37. minuti se u strijelce upisao i Raheem Sterling, koji je glavom pogodio nakon centaršuta Bernarda Silve i donio svom timu ubjedljivu prednost pred odlazak na odmor.

Iako je u drugom poluvremenu bilo još prilika, rezultat se nije mijenjao pa je Manchester City zabilježio siguran trijumf. Vrijedi istaći da je Cardiff utakmicu završio sa igračem manje i to zbog isključenja Bennetta u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.