Trenutno nosi dres Spartaks Jurmale

Čelik kontaktirao bivšeg kapitena Željezničara Aleksandra Kosorića · Saznajemo

Samir Mlaćo

NK Čelik još uvijek je u potrazi za nogometašima koji bi svojom kvalitetom pomogli Zeničanima da izbore opstanak u drugom dijelu sezone.

Naime, dolaskom turskih investitora, probudila se nada navijača da će se na Bilinom Polju i naredne sezone igrati Premijer liga BiH, iako se Čelik nalazi na mjestu koje vodi u niži rang.

Čelik su za sada pojačali Livančić, Pandža, Nikolić, Bevab, Anđušić, Đelmić, itd,... ali tu sigurno nije kraj novim imena u ovom klubu.

Veliki broj igrača stalno pristiže u Čelikovu bazu u Antaliji, te se pokušava nametnuti Slavenu Musi, koji je ipak svjestan da su njegovom timu potrebna provjerena imena sa iskustvom igranja u Premijer ligi.

Tako iz Čelika, kako saznaje SportSport.ba, pokušali angažovati i nekadašnjeg kapitena FK Željezničar Aleksandra Kosorića. Kosorić je nakon odlaska iz Radnika Bijeljine skrasio se u latvijskoj Spartaks Jurmali s kojom je osvojio i titulu prvaka, a sredinom januara ove godine se priključio pripremama ovog tima za novu sezonu koja starta 30.03.

Iz Čelika su kontaktirali Kosorića, ali do transfera prema svemu sudeći neće doći jer 31-godišnji defanzivac ima ugovor u Spartaksu do kraja sezone, tačnije do 10.11. 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kosorić se trenutno nalazi na pripremama svog kluba, ali neće biti iznenađenje ukoliko promijeni sredinu, međutim njegov novi klub sigurno neće biti iz Premijer lige BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.