Donald Copeland u dresu Turowa (sa loptom)

Prvi izbor u Turowu, drugi u Bosni

Donald Copeland umjesto Baileya u Bosni

Nakon što je Bryan Bailey u posljednjem trenutku otkazao svoj dolazak u Sarajevo, uprava KK Bosna bacila se u potragu za zamjenom, a da bi je našli nisu morali daleko tražiti. Donald Copeland, Balieyev prošlogodišnji saigrač iz Turowa, potpisao je ugovor sa KK Bosna ASA BH Telecom.

Copeland je u prošloj sezoni bio prvi izbor trenera Saše Filipovskog, dok je Bailey priliku dobio i iskoristio tek nakon što je Copelanda povreda udaljila sa terena. U prošloj sezoni, novi Bosnin igrač imao je vrlo dobre statistike, 13 poena po susretu u Eurocupu i 12,3 u poljskoj ligi u nešto manje od 25 minuta po susretu.

Potpisom ugovora sa Copelandom Bosna je popunila upražnjeno mjesto na poziciji playmakera, a Amerikanac bi u Sarajevo trebao sletjeti večeras i biti spreman za susret sa Heliosom koji se igra već u utorak.

Donald Copeland nakon Seton Hall koledža gdje je imao prosjek veći od 16 poena po susretu, karijeru je nastavio u Francuskoj, tačnije u Paris Basketu odakle je preselio u Puerto Rico, u Gigantes de Carolina. Iz Južne Amerike, Copeland se vratio u Evropu i u dresu Polpharme u sezoni 2007/08 bio prvi strijelac i drugi asistent poljske lige, te dobio poziv za All Star utakmicu sa najviše glasova publike za ekipu “Sjevera”. Laka ruka i dobar prodor Copelanda nisu prošli neopaženo kod slovenskog trenera Saše Filipovskog koji je insistirao na njegovom dolasku u Turow za koji je igrao u prošloj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.