Nije ga smio ostaviti na klupi

Dao otkaz nakon što mu je igrač stavio pištolj na čelo

Endin Čaušević

Nevjerovatan događaj desio se jučer u Argentini koji je još jednom dokazao koliko su Južnoamerikanci "zaluđeni" fudbalom.

Naime, Cristian Neira odlučio je dati otkaz na mjesto trenera niželigaša Escuela Presidente Roca kluba nakon što je imao sukob s jedinim od igrača. Neira je na treningu saopštio početni sastav za naredni meč, a na klupi je ostavio Cesara Paganija kojem se ta odluka nije svidjela.

Pagani je zatim izvadio pištolj koji je stavio Neiri na glavu i rekao mu da ga mora staviti u prvi tim. Nakon što se situacija smirila ovaj trener je nazvao predsjednika i poručio mu da više neće biti trener ovog tima.

"Trener je dao otkaz. Igrač mu je prijetio da će ga ubiti na treningu jer je ostao na klupi. Ima tu momak koji igra u prvom timu i trener vjeruje da je on bolji i njegova je odluka ko će igrati. Sve se dobro završilo na kraju", rekao je predsjednik ovog kluba Emeterio Farias.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.