Leon Bailey na meti Engleske

Englezi "kradu" mladu zvijezdu koju planiraju voditi na SP

Edmir Škorić

Engleska nogometna reprezentacija mogla bi dobiti veliko pojačanje za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Talentovani Jamajčanin Leon Bailey ima samo 20 godina i ove sezone je već dao nekoliko eurogolova u dresu Bayer Leverkusena, pa je na meti engleskih velikana koji žele da ga kupe na ljeto.

Kako Bailey, koji je sa Jamajke, posjeduje i pasoš Velike Britanije, pojavila se mogućnost da zaigra u dresu engleske reprezentacije u narednom periodu.

Otočki mediji tvrde da će u Engleskom nogometom savezu uraditi sve da u narednom periodu Bailey zaigra za Gordi albion, pa bi ova selekcija u Rusiji mogla da ima veliko pojačanje.

Dvadesetogodišnji krilni igrač je rođen u Kingstonu, a dosad je odigrao tek jednu utakmicu za U23 selekciju Jamajke, a prije Bayera igrao je u Genku dvije sezone.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.