Robin Söderling

Rezerva do iznenađenja

Söderling opet bolji od Nadala

M. Maksimović

Jučer je mirisalo na iznenađenje, danas se dogodilo. Robin Söderling priredio je prvo pravo iznenađenje u Londonu pobjedivši Rafaela Nadala u dva seta, 6-4,6-4. Söderling je uskočio na turnir kao prva rezerva za Andy Roddicka i svoju priliku je iskoristio.

Šveđanin je na početku dao do znanja Rafi, da će biti tvrd orah. prva tri gema otišla su na stranu Söderlinga, jeda break i čistih 3-0, ali Nadal je Nadal, može se vratiti i kada ne igra najbolje. Vratio je break, vratio se na 3-3. Međutim tu nije kraj problema za Nadala.Prvo je u osmom gemu spasio 0:30, ali gem kasnije se nije izvukao iako je imao loptu za 5-5.
Nadal je izgubio prvi set, ali je krenuo puno bolje u drugom. Söderling ne posustaje, odmah uspijeva vratiti izgubljeni servis. Nadal je ponovo blizu, u petom gemu koji je trajao čak 12 minuta, Söderling se izvukao. Odluka pada u 10 gemu. Kod 5-4 Rafa je spasio jednu meč loptu, drugu nije i Söderling se uključio ravnopravno u borbu za polufinale. Nakon Rolland Garrosa, opet je Šveđanin bio koban po Nadala.
Barclays ATP World Tour Finals:
Prvo kolo grupa B:

Robin Söderling (Šve) - Rafael Nadal (Špa) 6-4, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.