Bavarci osigurali titulu

Bayern šesti put uzastopno prvak Njemačke!

Bayern Munchen je danas osigurao šestu uzastopnu šampionsku titulu gostujućom pobjedom nad Augsburgom rezultatom 4:1 u 29. kolu Bundeslige.

Bavarcima je na gostovanju u komšiluku bila potrebna pobjeda da matematički osigura novi naslov, a utakmica nije dobro počela za Bayern koji je od 18. minute bio u rezultatskom zaostatku nakon autogola Sulea.

Gosti su u 32. minuti poravnali na 1:1 pogotkom Tolissoa, da bi šest minuta kasnije James zabio za potpuni preokret i Bayern je na odmor otišao s prednošću 2:1. Treći gol za Bavarce postigao je Robben u 62. minuti, da bi konačan rezultat susreta postavio Wagner u 87. minuti.

Bayernu je ovo bila 28. titula prvaka Njemačke i po tome je apsolutni rekorder Bundeslige.

Monchengladbach je na svom terenu savladao Herthu sa 2:1, Koeln i Mainz su remizirali odigravši 1:1 dok je Wolfsburg u gostima savladao Freiburg sa 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.