Foto: EPA

Posebni nakon plasmana u finale FA Kupa

Jose kratko i jasno: Možda nas previše kritikujete?

Midhat Šljivak

Manchester United je pobjedom na Wembleyju nad Tottenhamom (2:1) ostvario plasman u polufinale FA Kupa.

Golovima Alexisa Sancheza i Andera Herrere Crveni đavoli su došli do novog finala, a menadžer Uniteda Jose Mourinho tvrdi - sasvim zasluženo.

"Zaslužili smo pobjedu. Bili smo bolji tim, jako smo dobro organizovani, pa smo čak kontrolisali meč i kada su oni imali veći posjed lopte. Dosta smo razgovarali na poluvremenu i na kraju nam je to pomoglo da slavimo"; rekao je Mourinho, a zatim je dodao:

"Trebate se zapitati zašto nas toliko kritikujete? Treba nam šest poena i to je veliko dostignuće za klub koji je bio daleko od vrha prethodnih godina. I da, igraćemo četvrto finale u tri godine. Tako da nas možda previše kritikuju", rekao je Mourinho.

Protivnik Unitedu u finalu biće pobjednik meča između Chelseaja i Southamptona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.