Foto: PIXSELL

Finale Kupa Hrvatske

Dinamo i Hajduk igraju u Vinkovcima

Najveći hrvatski klubovi Dinamo i Hajduk će 23. maja igrati finale Kupa Hrvatske.

Odlukom Hrvatskog Nogometnog Saveza, finalni meč će biti odigran u Vinkovcima, na stadionu Cibalije gdje se očekuje desetak hiljada navijača oba kluba.

"Pripreme traju, radovi su počeli i odigravanje utakmice nije sporno. Radna skupina i predsjednik Šuker bili su u Vinkovcima, održani su sastanci s predstavnicima Cibalije i Vinkovaca, uskoro slijede i oni s predstavnicima Dinama i Hajduka, te će to biti pravi festival hrvatskog nogometa pri čemu će na tribine moći devet do deset hiljada gledatelja”, rekao je Martijan Kustić, direktor u HNS-u za natjecanja i infrastrukturu, te dodao:

"Sigurnost neće biti problem ako će svi odraditi svoj dio posla, u šta vjerujem, a HNS svjesno podržava odigravanje ovako velikih utakmica i u manjim sredinama, kako bi se potaknula dodatna ulaganja u infrastrukturu, kao što je prošle godine bio slučaj s Varaždinom".

Ova dva kluba su se prije nekoliko dana sastala na Poljudu gdje je Dinamo slavio sa 2:1, pa će u finalu Kupa Hajduk imati priliku da se revanšira najvećem rivalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.