Serena će morati pripaziti na svoje ponašanje

Najbolja opomena

Rekordna kazna za Serenu Williams

M. Maksimović

Međunarodni teniski savez (ITF) kaznio je američku teniserku Serenu Williams sa 175.000 dolara i uslovnom suspenzijom na dvije godine zbog neprimjerenog ponašanja u polufinalu US Opena.

Serena je u polufinalu ovogodišnjeg US.Opena zaprijetila linijskoj sutkinju koja je dosudila prestup.
Radilo se o meču između Serene Williams i Kim Clijsters kada je nakon prestupa ''upozorila'' sutkinju kako će joj “nabiti je.... lopticu u grlo”. Izvinjenje kasnije očito nije pomoglo.


Ovo je najveća kazna u istoriji Grand Slama, a za svaki sličan incident na nekom od Grand Slam turnira Serena će biti suspendirana u US Openu na dvije godine. Međutim, kazna će joj biti smanjena na 82.500 dolara ukoliko u dvije godine ne napravi nikakav incident. Do sada je najgoreu kaznio ''popio'' prgavi Jeff Tarango kojeg je sudija zbog vrjeđanja diskvalifikovao na Wimbledonu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.