Sljedeći put će razmisliti

Sudac koji je dosudio smiješni penal u Srbiji dobio 30 dana pritvora

Srđan Obradović, sudac koji je dijelio 'pravdu' u susretu srbijanske Superlige između Spartaka iz Subotice i Radičkog iz Niša, dobio je 30 dana pritvora.

Naime, dan nakon utakmice Obradović je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, a nakon saslušanja sudija mu je odredio pritvor od 30 dana i to na prijedlog tužioca Posebnog odjela za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Obradović je saslušanju prisustvovao uz čak tri svoja advokata, a pritvor mu je određen zbog straha da bi mogao uticati na svjedoke i dalju istragu. Kako prenose Novosti.rs, ovaj sudac je na saslušanju negirao otpužbu da je favorizovao ekipu Spartaka, a tokom izjave u policiji je rekao da je penal slučajno dosudio, odnosno da je slučajno napravio grešku.

On se trenutno nalazi u pritvoru Okružnog zatvora na Klisi. U video prilogu još jednom možete pogledati skandalozni penal kojeg je dosudio Obradović za domaću ekipu prije tri dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.