Ostaje još jednu sezonu

Robben produžio i poručio: Želim i dalje biti važan u Bayernu · Zvanično

Jedan od najboljih fudbalera Bayern Munchena Arjen Robben i zvanično je produžio ugovor sa njemačkim prvakom.

Iako je bilo dosta govora o tome da će Robben, zajedno sa Riberyjem, napustiti klub na ljeto nakon isteka ugovora, iskusni fudbaleri su ipak potpisali nove jednogodišnje ugovore i sljedeća sezona će im, najvjerovatnije, biti posljednja na Allianz Areni.

"Izuzetno mi je drago što sam potpisao novi ugovor. Nije mi cilj samo ostati ovdje još jednu sezonu, već da i dalje budem važan igrač za Bayern", započeo je Robben, te dodao:

"Ova sezona je donijela jedno bolno iskustvo i ispadanje u polufinalu Lige prvaka, a meni je to još teže palo jer sam se povrijedio u prvom susretu sa Realom i onda propustio revanš. Nadam se i vjerujem da ćemo i naredne sezone igrati zapaženu ulogu u Evropi".

Arjen Robben je u Bayern stigao 2009. godine iz Real Madrida i od tada je sa njemačkim klubom osvojio sedam titula. Svoje mjesto u historiji minhenskog kluba Robben je obezbijedio 2013. godine, kada je u finalu Lige prvaka postigao pobjedonosni gol protiv Dortmunda (2:1).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.