AZ Alkmaar otpustio Koemana

Edmir Škorić

Poraz na svom terenu od Vitessa bio je koban za trenera AZ Alkmaara Ronalda Komana.

Proslavljeni holandski stručnjak Ronald Koeman dobio je otkaz u AZ Alkmaaru, nakon što je njegova momčad u petak poražena od Vitessa (2:1).

"Ronaldo Koeman Alkmaar je ostavio s trenutnim efektom. Neće biti daljnje suradnje između dvaju strana. Ugovor između AZ-a i Koemana je pravilno raskinut. Tonny Bruins Slot također će napustiti klub. AZ sada traži novog trenera", stoji u priopćenju holandskog kluba.

Alkmaar je trenutno šesti u Eredevisiu, te su izbačeni iz Lige prvaka nakon što nisu nikoga uspjeli pobijediti u skupini s Arsenalom, Olympiakosom i Standardom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.