Primera, 13. kolo

Real tek u finišu slomio otpor Almerie

Adnan Beganović

Fudbaleri Reala teže od očekivanog na Santiago Bernabeu u okviru 13. kola svladali su Almeriu. Gosti su imali vodstvo do 73. minute, ali onda furioznom završnicom popularni Kraljevi dolaze do preokreta.

Real i Almeira odigrali su pravi "ljepoticu" na Santiago Bernabeu. Gledaoci su mogli uživati u utakmici i sjajnim potezima fudbalera obje momčadi. Domaći fudbaleri bolje su ušli u utakmicu i nakon nekoliko propuštenih prilika u 31. minuti golom Ramosa došli su do vodstva.

Početak drugog dijela pripao je gostima koji u 58. minuti preko Soriana dolaze do izjednačenja, a samo četiri minute kasnije Uche dovodi Almeriu u prednost. Međutim, stečenu prednost Almeria uspjela je sačuvati samo 11 minuta, a onda u 73. Higuain Real vraća u igri.

Nakon izjednačenja popularni Kraljevi sve karte bacaju u napad, a u 82. minuti Cristiano Ronaldo ne koristi jedanaesterac, no samo minut poslije Benzema pogađa za vodstvo madridske momčadi, a onda Ronaldo u 84. minuti pogotkom se iskupljuje za promašeni jedanaesterac.

Traba istači da je portugalski reprezentativac igru napustio minut prije kraja zbog dva žuta kartona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.