Nekadašnji reprezentativac BiH

Gdje karijeru nastavlja Adis Nurković?

Adis Nurković, bh. golman koji je do prošle godine bio član reprezentacije Kosova, najvjerovatnije će promijeniti sredinu. 

Tridesetdvogodišnji Nurković je u proteklih godinu dana nastupao u Albaniji za tamošnji Flamurtari, međutim ugovor koji je imao mu je istekao po završetku sezone i pitanje je da li će ostati u klubu. 

Nurković nam je kazao kako ne bi bilo iznenađujuće ni da ostane u Albaniji, jer mu čelnici Flamurtarija nude produženje saradnje, ali odluku o nastavku karijere će tek donijeti. 

Tokom cijele sezone Nurković je branio na gotovo svim utakmicama za Flamurari i svrstavan je među najbolje golmane u albanskom prvenstvu, čemu u prilog ide da je njegov tim uz Partizani primio najmanje golova u ligi.

Najveći trag u dosadašnjoj karijeri Nurković je ostao braneći na premijerligaškim terenima za Čelik i Travnik, a još je, između ostalog, bio član Cibalije, Slaven Belupa, Krajine i Krajišnika iz Velike Kladuše.

Za vrijeme ere Miroslava Ćire Blaževića je upisao i tri nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.