Prijateljska utakmica u Hrasnici

Zmajevi u Hrasnici pobijedili Famos sa 8:0

Fudbalska reprezentacija naše zemlje danas je u Hrasnici odigrala trening utakmicu protiv Famosa. Iako je rezultat bio u drugom planu, na terenu nije nedostajalo žara i borbe, a naš nacionalni tim na kraju je slavio s uvjerljivih 8:0.

Od samog starta naš nacionalni tim je nametnuo svoj tempo, a na prvi gol se čekalo do 21. minute. Mrežu Famosa je poslije kombinacije s Todorovićem zatresao Sarić, da bi se samo dvije minute kasnije u strijelce upisao i Duljević.

Zmajevi su do kraja poluvremena, tačnije u 43. minuti, uspjeli postići još jedan gol. Nakon akcije koju je započeo Todorović na 3:0 je povisio Višća, što je ujedno bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Ista slika viđena je i u drugom poluvremenu. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je dominirala, a Famos je tek povremeno prelazio centar terena. U 62. minuti bilo je 4:0 za Zmajeve zahvaljujući autogolu koji je postigao Leto, da bi samo dvije minute naš tim stigao do još jednog gola preko Bajića.

Unatoč visokoj prednosti Zmajevi nisu stali. U završnici utakmice su još tri puta tresli mrežu domaćina, u strijelce su se redom upisivali Kodro, Zukanović i Zakarić za konačnih 8:0.

Pred našom reprezentacijom su u narednim danima još dvije prijateljske utakmice. U Zenici će Zmajevi 28. maja odmjeriti snage sa Crnom Gorom, dok će 2. juna igrati protiv Južne Koreje. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.